PAÍS CONSCIENT és una plataforma que neix a partir de l’experiència del Pla Nacional de Valors encarregat per la Generalitat de Catalunya, entre el 2011 i el 2015, a un mix extraordinari de 500 experts, docents, funcionaris, activistes, empresaris i consultors, voluntaris en la seva immensa majoria.  Els coordinadors i un nombre creixent de persones hem sentit que hi ha un fort anhel de consciència al nostre país, i això ens ha animat a crear aquesta plataforma per acompanyar totes les persones i organitzacions que hi ressonin.

El Pla de Valors, com és conegut col·loquialment, és un conjunt de línies programàtiques que se suggereixen a qualsevol govern, de qualsevol país, que vulgui actuar en sintonia amb les tendències que marca el sentir de la població en el moment actual. Això vol dir, fonamentalment, fer polítiques centrades en les persones abans que en els diners; ser conscients i coherents amb la realitat que les persones som éssers multidimensionals, amb una interioritat que és igual d’important conrear i protegir que les necessitats materials, i finalment tenir com a objectiu primordial el bé comú.

Aquest és el lloc web del Pla a la Generalitat de Catalunya: https://planacionaldevalors.cat

I aquest és el que vam preparar els coordinadors, una mica més extens i actualitzat: https://pladevalors.cat

Presentem també un resum de l’acte a la Sala Moragues del Centre de Cultura del Born, celebrat el 24 d’octubre de 2016, per repassar la incidència que el Pla ja havia tingut en l’actuació del govern de la Generalitat fins a aquell moment. En ell, diversos Directors Generals expliquen com el Pla de Valors no ha estat un exercici teòric o de saló, ni dorm en un calaix, sinó que ja ha inspirat diverses actuacions polítiques:  Acte al Centre del Born.

Significat del nostre nom

País:

A diferència de nació, que té un significat emocional i polític, i d’Estat, que té un significat jurídic, la paraula país nosaltres l’entenem en català de la manera més senzilla, com a qualsevol territori identificable per alguna característica en comú i la gent que l’habita.
Segons les dues primeres accepcions del Diccionari de la Gran Enciclopèdia Catalana, país significa:
1 Unitat fisiogràfica o paisatgística. La Cerdanya és un país muntanyós.
2 Contrada, terra. Un país de bolets.

És oportú recordar que en llengua castellana, segons el Diccionario de la Academia de la Lengua, país té un significat exclusivament polític, que no és necessàriament d’aplicació en el nostre cas.‌

Conscient:

Ens adrecem a tota la gent de tots els països, amb la nostra proposta d’una vida més conscient.
L’augment de la consciència dóna pau interior i també té conseqüències socials. Es tradueix en tenir present la importància de cada ésser viu, la dignitat de cada persona, i el seu sentit transcendent. Conscients, assumim la responsabilitat que tenim sobre el benestar dels éssers humans actuals i futurs, com també sobre les altres espècies amb les que compartim aquest planeta.

Un poema sobre què és ésser conscient

COORDINACIÓ

País Conscient, actual grup coordinador: Amadeu Barbany, Jordi Griera, Xavier Guix, Anna Jarque, Berta Meneses, Montserrat Montané, Montse Morral, Marco Schorlemmer, Natxo Tarrés.

Contacteu-nos a:   infopaisconscient arrova gmail.com